Nélkülözhetetlen tippek a bájos vintage konyha megteremtéséhez

Nélkülözhetetlen tippek a bájos vintage konyha megteremtéséhez

Ha szeretnél nyugodt, családias és emellett romantikus légkört teremteni otthonodba, konyhádba, akkor a vintage stílusirányzat Neked való választás lehet. A vintage konyha bájos, karakteres és bensőséges légkört képes létrehozni, ahol Te és a családod is boldogan és örömmel lehettek együtt. Ehhez elegendő kezdetben csak néhány nosztalgikus konyhai kiegészítőt beszerezni, mint például egy vintage tálalószekrény, virág mintás konyhai textil, de akár már egy helyes konyhai papírtörlő tartóval is elkezdheted a változtatást.

Íme néhány ötlet, hogyan tudsz vintage hangulatot csempészni konyhádba.

A vintage stílus kifejezés különböző embereknek mást és mást jelenthet; nincs bevett tervezési formula. Van azonban néhány egyszerű irányelv, amely segít a megfelelő hangulat megidézésében. Nézzük.

Mit jelent a vintage konyha?

Sokunknak vannak emlékei édesanyánk vagy nagymamánk konyhájáról. Mások egykori filmekből vagy könyvekből kapnak inspirációt. Függetlenül attól, hogy honnan indul álmaid vintage konyha koncepciója, mi segíthetünk, hogy jól fejezd be őket. Most szánj némi extra időt arra, hogy átolvasd a vintage konyhai tervezési és dekorációs ötletekről szóló blog bejegyzésünket, és garantáljuk, hogy biztosan találsz néhány olyan darabot, vagy ötletet, aminek a megvalósítását már kis beruházással el is kezdheted.

A vintage konyha ideális hely az olyan időtlen darabok kombinálására, mint a parasztházi asztal, a nyitott szekrények vagy a fa burkolatok, gerendák. Gondolj gyerekkorodra és nagymamád nyitott tálalószekrényére, ahol sorakoztak a tejfehér és virág mintás porcelán tányérok és hasas pöttyös kerámia bögrék.

vintage konyha

Van egy dolog, ami az összes vintage stílusú konyhát összeköt, ez pedig a nosztalgikus érzés - visszatekintve az egyszerűbb, békebeli időkre és a boldog gyermekkori emlékekre. Ez teszi döntő fontosságúvá a megjelenítés művészetének elsajátítását.

A furcsa, merész színekben pompázó készülékeket, rusztikus, ütött-kopott konzervdobozokat, ládákat és edényeket, cifra, össze nem illő porcelánokat, rézedényeket és serpenyőket, valamint egyéb vintage konyhai kellékeket büszkén ki kell állítani. Helyezd nyitott polcokra, üvegezett szekrénybe. De ügyelj arra, hogy ezek nem lehetnek faltól falig sorakozó szekrények. Fontos a tágas, levegős tér, mely tükrözi a felszabadultságot.

A polcként működő újrahasznosított régi ládák fantasztikusan néznek ki.

A legjobb vintage konyhák hagyják, hogy a kiegészítők beszéljenek, ezért ideális esetben tartsd a kiegészítőket a konyhapulton, a konyhaszigeten, vagy a nyitott polcokon. A csupaszon hagyott vagy pasztell színűre festett tömörfa szekrények, vintage fogantyúval a megfelelő szintű laza bájt adják. 

vintage konyha

A klasszikus konyhával ellentétben választhatunk valami finomabbat, nőiesebbet, az alapfeltétel ebben az esetben a „vidéki sikkes”. A fehér, pamut anyagok, a virágmintás, a antikolt bútorok és a kovácsoltvas elemek a francia country stílusból merítenek ihletet, és a vintage konyha részét képezik.

A vintage konyhai ötletek ötvözik a múlt szépségét a jelen praktikumával. 

A vintage konyha színei

Harmónia szempontjából a fehér, bézs, a halvány zöld, a barna és általában a pasztell színek azok, amelyekre figyelni kell. Bájukat hangsúlyozandó használhatsz kék és piros (általában kockás kombinációkban használatos) vagy sötétlila kiegészítéseket, de nem ezek legyenek a fő színek.

A legegyszerűbb, ha megpróbálsz visszagondolni nagymamád konyhájára. Milyen színek jutnak eszedbe? Íme, a legjobb vintage konyhai színek az elmúlt évtizedekből.

  1. Óarany
  2. Fehér 
  3. Pasztell színek
  4. Arany és barna antikolás

Fontos, hogy a helyiség jól meg legyen világítva. Nagy ablakokkal kell rendelkeznie, de funkcionális lámpákkal is, amelyek megvilágítják a munkaterületet. Ha a természetes fény nem elegendő, gondoskodj a különféle világítási lehetőségekről, mert elegendő fény szükséges a munkaterületeken, az étkezőben.

Vintage konyhai kiegészítők

A vintage konyhai ötletek egyik legfontosabb eleme a kiegészítők használata. Egy retro mechanikus mérleg nemcsak pontos mérést teszi lehetővé, de nagyszerűen mutat a konyhapulton.

vintage konyha

Ha elég merész vagy, és tovább is mennél mint a vintage, a farmhouse stílussal is ötvözheted. Tegyél a pultra izgalmas, régies tojástartót, és tárold a fűszereket tyúk alakú kerámia tárolóban.

A hagyományos stílus, akárcsak a vintage konyhák esetében, sok „személyes” tárgyat tartalmaz, amelyek jól láthatóak. A porcelánt, a kerámia edényeket, az égetett agyagból vagy rézből készült tárgyakat, a fából készült evőeszközöket, a festményeket és fényképeket integrálni lehet az eredeti vintage stílus eléréséhez.

Vintage étkészletek

A vintage étkészletekre jellemző a hófehér porcelán, rajta szolid vagy akár zsúfoltnak tűnő, de mégis harmóniában álló virág, és rózsa motívumok. Ezek annyira gyönyörűek, hogy ne is pakold el zárt szekrényben, hanem használd a klasszikus tálalószekrényt, nyitott tányértartóval.

5 hasznos tipp a vintage konyha kialakításához

  1. Használj fehér falakat vagy natúr fa burkolatokat
  2. Nyitott szekrények, polcok
  3. A bájos kiegészítőket hagyd ízlésesen a konyhapulton, de ne legyen túlzsúfolt
  4. Ne törekedj a tökéletességre: a vintage a régmúltat idézi, így természetes az ütött-kopott, antikolt - ámde tiszta és harmonikus - megjelenés
  5. Ha nem szeretnél használt tárgyakkal dolgozni a konyhában, nyugodtan vásárolj új kiegészítőket vintage megjelenéssel

 vintage konyha

 

Összegezve
Az egyszerűség és az elegancia a klasszikus megjelenés időtlen jellemzői. Színek, amelyek hihetetlenül megnyugtatóak a szemnek. A vintage konyhai megjelenés hatása ránk olyan, mintha visszarepülnénk egy olyan időbe, amely alig néhány generációval ezelőtt telt el. 

Fedezd fel vintage konyha kollekcióinkat itt!

 

 

Használd keresőnket!

Kosarad