Miért érdemes időtálló bútorokat választani?

Miért érdemes időtálló bútorokat választani?

Amikor a lakásfelújítás, esetleg költözés során bútorok vásárlására kerül sor, akkor sokszor csak a kinézetet és az árat vesszük alapul. Fontos szempont azonban az anyaghasználat is, hiszen ez adja meg a tárolók élettartamát. Egy nagyobb darabbal ugyanis hosszú távra tervezünk, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy vékonyabb változatot vigyünk haza. Egy vintage tálalószekrény például jó, ha inkább tömör fából készül, hogy a benne elhelyezett kellékek is biztonságban lehessenek.

De vajon miért érdemes időtálló bútorokat választani? Cikkünkből minden kiderül!

Miért jó választás a tömörfa bútor?

Ahhoz, hogy hosszú távra tudjunk tervezni, a legjobb megoldás egy tömörfából gyártott típus. Persze ennek valószínűleg az ára is magasabb lesz, azonban jóval gazdaságosabb, mint egy házilag összeszerelhető modell. Egy minőségi tömörfa vintage tálalószekrény például akár több 10 évig is hűen szolgálhatja a családot. Nem véletlen, hogy manapság egyre többen kezdenek bele a régebbi darabok felújításába, hiszen a nagymama 50 éves komódja még mindig egyben van, szemben a mostani szekrényekkel.

vintage tálalószekrény

Nem elvetendő szempont az sem, hogy ezek biztonsággal használhatóak. Itt most arra gondolunk, hogy masszívak és stabilak, nem fognak feldőlni, ha a gyerekek elrohannak mellette, esetleg tele pakoljuk használati tárgyakkal. Amire azonban nem árt ügyelni, hogy mindenképpen megbízható forrásból származó bútort vásároljunk, hiszen ma már ezekből is sok a hamisítvány.

Vajon csináltatni vagy vásárolni éri meg jobban?

A következő fontos kérdés lehet, hogy készíttessünk vagy pedig vegyünk időtálló berendezéseket? Manapság rengeteg cég foglalkozik minőségi bútorok eladásával, így tulajdonképpen lehetetlen, hogy ne találjunk az igényeinkhez passzolót. Talán akkor éri meg egyedül csináltatni, ha valami speciális darabra és méretre van szükség. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbben konyhabútor esetén gondolnak külön gyártásra, a lakás többi pontjába inkább előre készített típusokat vásárolnak.

Azonban ahogy mindenek, úgy ennek is megvan a hátránya. Mivel ebben az esetben nem lehet előre megnézni a kész darabot, így akár csalódás is lehet a vége. A másik negatívum pedig az, hogy sok esetben hónapokat kell várni, amíg az adott bútordarab elkészül. Nem véletlenül éri meg általában az üzletekben és a webáruházakban kapható modellek közül válogatni.

vintage tálalószekrény

Egy tálalószekrény például remekül jöhet a konyhában, ha a poharakat, a tányérokat, a különlegesebb étkészletet szeretnénk tárolni. A vintage változat ráadásul remekül passzol még egy egyedi és dizájnos otthonba is. A különféle színben és méretben kapható bútorok nagy előnye, hogy már készen vannak, így akár 3-5- héten belül el is jut az állandó helyére. Legyen szó kőrisfa, modern mangófa, esetleg rusztikus akácfa változatról, manapság már szinte mindent meg lehet vásárolni.

Összegezve

Sokan bele sem gondolnak, hogy a bútorok esetében mennyire fontos az anyaghasználat. Az rendben van, hogy szeretnénk stílusos és modern darabot, azonban nem mindegy az sem, hogy miből is készült a választott berendezés. Egy vintage tálalószekrény például jó szolgálatot tehet az étkezőben, de csak akkor, ha az tömörfából készült. Érdemes tehát körültekintően választani.

Használd keresőnket!

Kosarad