Hogyan rendezzük be otthonunkat loft bútorral?

Hogyan rendezzük be otthonunkat loft bútorral?

Loft a modern városi stílus neve a belsőépítészetben, amelyet a rengeteg nagy nyitott tér és ipari elemek jellemeznek, például a nagyon magas mennyezet, nyers téglafalak, csupasz gerendák, szabadonálló csövek vagy cementpadló.

A loft lakberendezési stílust különleges megoldásai, építészeti elemei és városi hangulata miatt a stílus szerelmesei mindenhol csodálják és követik. 

Olvass tovább, ha szeretnéd megtudni hogyan sajátíthatod el ezt a menő New York-i stílust, a loft lakberendezés megjelenítését, és hogyan kezdj hozzá a loft ihlette tér kialakításához! 

Napjainkban ez a stílus egy meghatározó trend, amely rendkívül népszerűvé vált mind az Egyesült Államokban, ahonnan elindult, mind Európában. A loft otthonokat elsősorban a kreatív, szabadságszerető emberek választják, akik értékelik a praktikumot, a kreativitást és a minimalizmust. Annak ellenére, hogy ez a fajta dekoráció sokak szerint nem jelenthet magas költségvetést, mégis az egyik legdrágább stílusnak számít a tervezésben.

Loft bútorok jellemzői

A loft stílus által használt bútorok jelentősen különböznek az átlagos lakásokban használt megszokott bútoroktól. Ennek elsődleges oka az, hogy a helyiségek nincsenek fallal elválasztva. Ezért a legjobb megoldás az, ha olyan sokoldalú bútorokat használsz, amelyek minden helyiségben megállják a helyüket. Többcélú bútorokra van szükség a loft házában, hogy maximalizálni tudja a teret. Emiatt a loft tulajdonosok a többfunkciós bútorokat előnyben részesítik. Ez azért is így van, mert így helyet takarítasz meg a lakásban.   

loft bútor

A loft bútorok közé tartoznak az átalakított ipari terek, padlások, műhelyek, raktárak, gyárak modern lakásokká alakított tárgyai. A loft bútorok használata kortárs lakberendezési enteriőrt hoz létre kis lakásokban és tágas szobákban. E különleges bútortervezési megoldás a hétköznapi lakásokat stílusos, funkcionális, kényelmes szobává változtathatja. Ennek eszközei lehetnek a rusztikus textúrák és a minimalista dekorációs megközelítést ötvöző lakberendezési megoldások.

A loft bútor praktikus. A régi és új ötletek, a modern design és az antik megjelenés kombinációja gyönyörű, univerzálisan vonzó darabokat hoz létre a loft stílusú lakberendezéshez. Az ágyak, étkezőszékek, nappali bútorok, polcok, dohányzóasztalok masszív fém vagy fa vázzal rendelkeznek, és akár kerekekkel is felszereltek annak érdekében, hogy a tágas térben könnyen legyen a helyét megváltoztatni. Így a loft bútorokat gyorsan áthelyezheted a szoba bármelyik részébe, akár egy házibuli vagy családi összejövetel miatt szükséged van helyet felszabadítani, de ha kicsit unod már az elrendezést, akkor gyorsan újratervezheted belső teret.


A loft bútorok anyaga

A tömör fa, a bőr, az alumínium, az acél, az üveg gyönyörű bútortervezési anyagok, amelyek felerősítik a loft kialakítás modern eleganciáját. A különlegesen megmunkált műanyag a modern hangulatot kölcsönzi a loft stílusú belsőépítészetnek. Az ipari stílusú bútorokkal berendezett, rendetlenségtől mentes szobák tágasak és funkcionálisak.

loft bútor

A szabadon hagyott téglafalak, a fapadló, a nagy ablakok, a durva textúrák, keveredve a sima felületekkel és a nagyméretű bútorelemekkel, lenyűgöző, világos, modern belsőépítészeti kialakítást eredményeznek. A nyitott állványokon elhelyezett dekoratív kiegészítők, étkészletek, könyvek, szobanövények a loft kialakítás kortárs szépségét fokozzák.

Loft hálószoba


A Loft stílusú hálószobabútorok funkcionálisak és egyszerűek is. A semleges hálószobai színek és a minimál dekoráció békés pihenőszobákat teremt. A tégla, a természetes fa, a fémek, az üveg textúrák fokozzák a praktikus, rugalmas, kortárs belsőépítészetet. A fém- vagy fakeretű ágyak és az egyszerű fejtámla-ötletek hangsúlyozzák a loft stílusú kialakítást.

Loft konyha

A nyers élek, az újrahasznosított faanyagok és a fényes vagy matt fémszínek központi szerepet játszanak a nagyon menő és divatos városi loft stílusban, és különösen jól mutatnak egy étkezőben. Bátran használj egy olyan étkezőasztallal, amelynek lapja újrahasznosított fa, lába pedig szögletes, sötét fémlábakkal rendelkezik. Vagy válassz a modern üveg étkezőasztalok elegáns stílusát. 

loft bútor

Ha azt szeretnéd, hogy vendégeid elkényeztetve érezzék magukat, párosítsd a mesésen elegáns étkezőasztalát fényűző, bársonyos szövetkárpitozású étkezőszékekkel. A városi loft megjelenés a feltűnő ellentétekről szól.

A fa és fém loft bútorok harmonikusan mutatnak a szabadon hagyott gerendákkal, szellőző rendszerekkel és csövekkel ellátott helyiségekben. A loft stílusú konyhabútorok a fa elemeket üveggel, fém alkatrészekkel és fényes felületekkel kombinálják a nyitott terekben.

Loft nappali

Az ipari stílus lehet menő és funkcionális, de messze nem személytelen. A rusztikus bútorok és az újrahasznosított, időjárás viszontagságainak kitett fadarabok rengeteg melegséget, karaktert és textúrát adnak a városi loft stílusú dekorációhoz. 

Lágyítsd városi loft berendezést bőrfotelekkel - a vintage, modern vagy boho stílusok egyaránt működnek - és szőtt vagy plüss és selymes szőnyegekkel. A hívogató hangulatot pedig finom színfoltokkal, cserepes növényekkel, takarókkal és párnákkal fokozhatod.

A loft stílusú nappaliban a nyers téglafalon lóghat a nagy sík tv, a szinte nyers természetes padlóval és a modern és puha szőnyeggel stb.

A nappali kialakításának ilyen eredeti megközelítése jelentős megtakarításokat tesz lehetővé a modern és drága befejező anyagok és bútorok beszerzésénél. 

Fontos! Ha a nappaliban a tér zónázása szükséges, akkor előnyös az üvegblokkok, az átlátszó műanyag válaszfalak vagy szélsőséges esetekben egy bárpult vagy egy könyvtár használata.

A loft stílusra jellemzőek a szigorú vízszintes és függőleges vonalak, a világos formák és a nyitott terek, a józan vagy szinte hiányzó dekoráció, a bevonat nélküli falak vagy téglák, a nyitott szerkezeti elemek - gerendák  és vasoszlopok - jelenléte vagy utánzása.

Ennek a stílusnak a fő jellemzője a szoba tetszőleges elrendezése, a nagy belmagasság és a nagy ablakok, leggyakrabban függönyök nélkül, de redőnnyel.


Bútorválasztás egy loft nappali számára

A bútorok központi elemet jelentenek egy loft nappali belsejében, ezért nem szabad, hogy túl sok legyen belőlük. A nappali fő eleme természetesen a kanapé. Ennek masszívnak és kényelmesnek kell lennie. A kanapét jó minőségű bőrrel vagy műbőrrel és minőségi textíliával kell borítani. Van néhány kényelmesebb párna és egy összehajtogatott takaró.

Fontos megjegyezni, hogy a loft stílusban - ha a tér megengedi - nagyszámú leülési lehetőséget kell teremteni. Ezért a kanapén kívül foteleket, kispadokat és puffot is elhelyezhetsz a nappaliban.

Az ilyen stílusú bútorok, loft szekrények nem tudják, hogyan kell "elrejteni" a tárgyakat a kíváncsi szemek elől, vagyis az ajtókat nem használják. Ezért a nappaliban nem használhatók komódok és zárt szekrények. Helyükre nyitott polcok és fogasok kerülnek. Ugyanakkor az antikvitás egészen nyugodtan elhelyezkedhet a modern és exkluzív mellett.

Ne feledkezz meg a kanapé melletti dohányzóasztalról sem, amely készülhet üvegből, kovácsoltvasból, acélból vagy más fémből. A legjobb, ha gurulós bútorokat vásárolsz, így bármikor átrendezheted őket.

Összegezve

A loft bútorok funkcionálisak és minimalisták, a vintage stílus, a modern industrial stílus, és a rusztikus stílus elemeivel is kombinálhatod. A Loft bútorok ipari jellege miatt egyedi hangulatot hoznak a lakás megjelenésébe, és lehetővé teszik a régi és a kortárs bútortervezési ötletek gyönyörű keverését.

Használd keresőnket!

Kosarad