Miért válaszd a mangófa bútort?

Miért válaszd a mangófa bútort?

Ma már nem lehet tagadni, hogy az éghajlat változás mindannyiunk számára veszélyt és kihívást jelent. Általában ilyenkor a műanyagok és a széndioxid kibocsátás kerül a fókuszba, de ugyanilyen fontos szempont a bútoraink fenntarthatósága is. Amikor tehát arról döntünk, hogy milyen fa fajtákat termesszünk, és használjunk bútorokhoz, a fenntarthatóság kérdése nagyon is fontos szempont. A mangófa bútor tökéletes megoldás mind fenntarthatóság, mind minőség szempontjából.

Miért előnyös a mangófa bútor?

Először is, a mangófa kiváló anyag, erős, tartós és nem utolsó sorban rendkívül vonzó bútordarabok készíthetőek belőle, amelyek hosszú éveken át megmaradnak velünk. 

Mivel a mangófa egy sűrűn szemcsézett, puhább keményfa, nagy szilárdsággal rendelkezik, ugyanakkor nagyon jól formálható is, így kevésbé munkaigényes a megmunkálása, ami csökkenti a költségeket és tovább csökkenti az egyes darabok szénlábnyomát.

A mangófákat három különböző kontinens számos országában termesztik, nevezetesen Ausztráliában, Ázsiában és Dél-Amerikában. Ez azt jelenti, hogy nem egy vagy két országra nehezedik különleges nyomás, amelyiknek megvan a kapacitása a fák termesztésére, ami szintén fontos szempont. 

Mindemellett, és a mangófa, mint fenntartható anyag talán legfontosabb szempontja az, hogy a mangófa alapvetően a mangógyümölcs úgymond mellékterméke. Természetesen, amikor mangót szedünk, nem feltétlenül vágjuk ki a fát a szedés után, de a nagy tölgyekkel ellentétben, amelyeknek ötven-száz évbe telik, mire elérik az érettségüket, a mangó körülbelül tizenöt év alatt éri el a 25-30 méteres magasságot!

Ez lehetővé teszi a termelők számára, hogy kivágják azokat a fákat, amelyek túl nagyra nőnek ahhoz, hogy könnyen betakarítsák a gyümölcsöt, vagy kevésbé termékenyek és helyükre új fákat ültetnek. Gyors érése miatt a kivágott mangófa hihetetlenül könnyen pótolható, sokkal kevesebb erőforrást és kevesebb gondozást igényel, mint a hasonló keményfák. Amikor a mangófák elérik teljes magasságukat, különösen nehézkes a termés betakarítása, és a mangófák élettartama is korlátozott a legjobb mangófélék termesztéséhez, ezért az ilyen fák faanyagként való felhasználása hihetetlenül ésszerű.

A mangófa értékesítésének folyamata előnyös a gyümölcstermesztők számára, mivel a korábbi években a fát elégették, most pedig profitot termel, és csökkenti a légszennyezést. Ez egy olyan új iparágat eredményez, amely nem csak rendkívül fenntartható, hanem a kevésbé gazdag országok gazdálkodóinak is extra jövedelmet biztosít.

Miért használjunk mangófa bútort?

Annak ellenére, hogy a mangófa a lágyabb keményfák közé tartozik, a bútorgyártásban rendkívül tartós termékek születnek. Azért sorolják a keményfák közé, mert erős, sűrű és tartós. Nem kopik könnyen, és jó néhány évig megőrzi magas fényét. Míg a mangófa jó szemcsesűrűséggel rendelkezik, ami erőssé teszi, és  lágysága azt jelenti, hogy a bútorrá alakítás során használt szerszámok számára kíméletes megoldás. 

A mangófa festés, kezelés szempontjából is rendkívül előnyös. A régebbi mangófa darabok tökéletes jelöltek egy felújításra és átfestésre, és ezekből készülhetnek a kopottas shabby chic stílusú darabok. A mangófából készült bútoroknak tehát több életciklusa is lehet. 

A mangófa előnyei:

  • A mangófa környezetbarát, mivel minimális szénlábnyomot hagy maga után.
  • A mangófa hosszú élettartamú és strapabíró
  • A mangófa könnyen vágható és alakítható, mivel a többi keményfához képest a lágyabb keményfa.
  • A mangófa más anyagokkal, például kovácsoltvasakkal kombinálható, hogy növelje a szilárdságát.
  • A mangófa kézzel csiszolva vintage megjelenést kölcsönöz, amely tökéletes a fából készült antik hatású bútorok készítéséhez.

Milyen mangófa búrotokat készítenek?

A mangófából számos bútordarabot lehet készíteni, amelyek mindegyike egyedi megjelenésű, köszönhetően a fa különleges és változatos mintáinak, erezetének. Mivel erős és tartós anyag, így ideális választás nagy konyhaszekrények, tálaló szekrények, komódok, ruhásszekrények és faasztalok készítéséhez. A MAISON design lakberendezési webáruház olyan mangófa bútorok széles választékát találod, amelyek egyszerűen levesznek a lábadról. 

Mangófa dohányzóasztal és tárolóláda

Ez a masszív mangófából készült dohányzóasztal a kézi megmunkálásának köszönhetően gyönyörű vésett mintákkal van díszítve. Különleges, meghitt egyben egzotikus légkört teremt a nappaliban és egy jó kévára vagy teára és beszélgetésre invitálják vendégeidet. Teteje felnyitható, így tároló ládaként is használható. 

mangófa dohányzóasztal

Mangófa ruhásszekrény

Impozáns és szemetgyönyörködtető szekrények is készülnek mangófából. Ezen a ruhásszekrényen jól látható, hogy keményfa ellenére mennyire könnyen megmunkálható a fa, ezáltal szép, egyedi mintázat díszíti. Belül 5 polc található a ruhák, és más lakberendezési tárgyak tárolásához. Biztos lehetsz benne, hogy hosszú távon a hálószobád, vagy a nappali ékes dísze lesz. 

mangófa ruhásszekrény

Mangófa tv szekrény

A televízió és egyéb médiaegységek a sok háztartásban az otthon nélkülözhetetlen elemi. Tárolhatod ezeket a kiegészítőket is stílusosan, mangófából készült tv szekrényen. Ezen a szekrényen két ajtós szekrény és közepén két polc kínál helyet a multimédiás egységes és kiegészítők tárolásához.

mangófa tv szekrény

 

Mangófa komód

A komódok hasznos kiegészítők nappaliba, folyosóra vagy a hálószobába, már évtizedek óta használatos bútortárgy. Ez a mangófa komód különleges vésett díszes mintákkal csinosítja otthonod. Belül egy polc található. Felülete antikolt, enyhén koptatott, így régies, vintage hangulat érzetét kelti. 

mangófa komód


Vintage tükör mangófa keretben

Napjainkban egyre több tükröt készítenek mangófából, mivel dekoratív, tetszetős, antikolt hatású keretet tudnak készíteni a tükör köré. Így vintage, és egzotikus hangulatot adhatsz a fürdőszobába, nappaliba, vagy az előszobába elhelyezett fali tükörrel. 

Ez a nagy méretű, 81 cm magas vintage fali tükör tekintélyes, ám meleg és barátságos megjelenést biztosít a helyiségnek. Felülete antikolt és míves, keleties stílusú mintázatot kapott. 

vintage mangófa tükör


A mangófa bútor karbantartása

Mint már említettük, a mangófából készült bútorok a világ legtöbb országában hosszú élettartamúak, tartósak és vízállóak. A mangófa bútorok hosszú távú jó állapotban tartásához az alábbi tanácsokat tudjuk adni.

  • A karcolások elkerülése érdekében rendszeresen töröljük le enyhén nedves vagy száraz, erős varratokat nem tartalmazó ruhával.
  • Kerüljünk olyan tisztító eszközöket, melyeknek durva a felületük, és esetleg karcolhatja a felületét
  • Kerüljük a szilikontartalmú polírozó- vagy tisztítószereket, amelyek idővel kiszáríthatják a természetes fát.
  • Ne használj mosószereket vagy ammóniát tartalmazó tisztítószereket.
  • Legyél óvatos, ha folyékony vagy spray-s polírozót használsz, mivel a felületen maradt maradék elszíneződéshez vezethet.
  • Viaszt használhatunk, hogy gyönyörű fényt és természetes védőbevonatot kapjon a fa, és ez megakadályozza a fa kiszáradását is.
  • A kisebb karcolások és repedések javíthatók bútorjavító tollakkal vagy puha viaszkitöltővel.

Ezért válaszd a mangófa bútort

  1. Ha az egyediséget keresed a bútorokban, mert a mangófa textúrái és mintái elbűvölő megjelenést kölcsönöznek a bútoroknak.
  2. A mangófa sűrű szemcséi miatt könnyen megmunkálható, így míves, egyedi vésett mintákat kaphat.
  3. Amikor divatos és egzotikus megjelenést szeretnél, ez a bútor ideális választani.
  4. Amikor tartós bútorokra van szükséged vonzó kialakítással, megfizethető áron.
  5. Ha szeretnél vintage megjelenést kölcsönözni az otthonodnak, akkor a mangófa bútorok ideális választás.
  6. Ha hosszú élettartamú bútort szeretnél.

Összegzés

A mangófa bútorok manapság egyre népszerűbbek. Ez a mangófa természetes színe és gyönyörű mintái miatt van, és nem utolsó szempont, hogy fenntartható, környezetbarát megoldás más fa bútorokkal szemben. A mangófa bútorok megfelelő ápolás mellett hosszú távú, robosztus, tartós és jó minőségű bútorok.

 

A teljes mangófa bútor kínálatunkat ITT találod! 

Használd keresőnket!

Kosarad