13 dekoratív nagyméretű falióra vintage és loft stílusban

13 dekoratív nagyméretű falióra vintage és loft stílusban

A faliórák nagyszerű kiegészítői bármilyen otthonnak, különösen, ha a legnagyobb dolog a szobában. Az, hogy egy nagyméretű falióra köré milyen dekorációt helyezünk kihívást jelenthet, mivel méretüknél fogva sok helyet elfoglalnak és a figyelem is rájuk összpontosul.

Hogyan díszítsünk stílusosan egy nagyméretű faliórával? Ebben a cikkben erre adunk tippeket.

Hogyan helyezzük el a nagyméretű faliórát?

  • Stílus

Olyan nagyméretű faliórát válassz, amelynek esztétikája illik a meglévő dekorációhoz. Mivel sokféle stílusú falióra létezik, erre mindenképpen figyelj. A semleges színűek jól megférnek a minimalista dekorációval, míg a színpompás faliórák felhívják a figyelmet az egyébként egyszínű falra. Vintage otthonokba rusztikus, farmhouse vagy loft faliórák is elférnek. Modern otthonokba letisztult, minimanlista kivitel illik. A glamour stílus szereti a pompázó arany színt, vagy a letisztult ezüst is beleférhet.

  • Egyszerűség

Egy nagyméretű falióra önmagában is megállja a helyét. Ha az egyszerűségre törekszel, hagyd, hogy a falióra legyen a szoba központi dísze. A kiszemelt falra csak ezt a nagyméretű faliórát helyezd el, és a többi területet pedig hagyd csupaszon.

 

 

Ez a megjelenés akkor működik a legjobban, ha az órád különösen nagy, és a falfelület több mint felét elfoglalja.

  • Maximalizmus

Egy igazán kirívó, „túlméretezett” megjelenéshez több nagyméretű faliórát is elhelyezhetsz egy falra. Ez maximálisan figyelemfelkeltő lesz. Ez igazán feldobja bármelyik falat, és a szoba egészét.

Tipp: Győződj meg róla, hogy az órák mindegyike ugyanarra az időre van állítva, hogy ne tűnjenek aszimmetrikusnak.

  • Több fókuszpont

Ha a nappaliban már van egy fókuszpont, például egy kandalló, akkor helyezd a faliórát a tetejére, hogy még jobban felhívd rá a figyelmet. Fontos, hogy a két fókuszpont színben, mintában ne üsse egymást, ezért javasoljuk, hogy semleges a faliórát válassz, hogy illeszkedjen ahhoz a fókuszponthoz, amelyhez hozzáadod.

 

Tipp: A tégla kandallók különösen jól mutatnak egy barna rusztikus faliórával a kandalló fölött.

  •  Helyiség kiválasztása

 A faliórákat leggyakrabban a nappaliban helyezik el. Ha szeretnéd felcserélni a sorrendet, helyezd a nagyméretű faliórát az étkezőbe, a hálószobába vagy a fürdőszobába egy érdekes, nem mindennapi megjelenés érdekében.

 

Hogyan díszítsük a nagyméretű faliórát?

Bár a falióra önmagában is megállja a helyét, de állandó vagy alkalmi jelleggel a faliórát, vagy a körülötte lévő falat még néhány praktikával tovább díszítheted. Mutatjuk hogyan.

Falióra köré képeket, műalkotásokat és növényeket is akaszthatsz, hogy kiemelje azt, és egységesnek tűnjön otthonodban.

  • Fényképek elhelyezése

Mivel egy nagy falióra sok figyelmet vonz, adhatsz az érdeklődőknek valami pluszt is, amit nézhetnek, amire büszke vagy:  néhány kis képkeretet tehetsz az óra köré. Hagyj körülbelül 15 cm helyet az óra körül, hogy szép egyensúlyt teremtsen a falon. Feltehetsz fotókat a családodról, a barátaidról vagy festői tájakról.

 

A fényképkeretek színét az órád színéhez igazíthatod, vagy használhatsz néhány sima fekete vagy fehér képkeretet a semleges választáshoz.

  • Festmények

A fényképek szépek, de a festmények még kifinomultabbá teszik az otthonodat. Akassz fel 2-3 kisebb festményt a faliórát körülvevő falra, hogy a szemet gyönyörködtető darab köré néhány extra részletet varázsolj. Vagy párosítsd az órádat egy nagyméretű festménnyel, amely alatta helyezkedik el, hogy még művészibb hatást érj el.

 

  • Egyéb dekorációk

A vintage faliórák remekül mutatnak, ha egy szép füzér lóg felettük, vagy alattuk, különösen az ünnepek alatt. Adhatsz a füzérhez néhány apró karácsonyi fényt, hogy még jobban felhívja a figyelmet az órára.

Ha ünnepi partit rendezel, az óra körül elhelyezheted a Boldog születésnapot" vagy "Boldog ünnepeket" dekorációt, hogy kihangsúlyozd az alkalmat.

13 dekoratív nagyméretű falióra tipp

1. Kensington Station nagyméretű falióra

Ez a Kensington Station nagyméretű falióra egy a klasszikus dizájn alapján készült, amelyet a Kensington állomáson használtak Londonban, Angliában. A minimanlista kialakítás, a nagy számok és a Kensington Station felirat vintage és bájos hangulatot idéz.

Nagyméretű Vintage Falióra Kensington Station London

Ez a nagyméretű óra fém keretet kapott, felülete kissé antikolt arany színnel, hogy gyönyörű és autentikus megjelenést biztosítson.

 2. Nagyméretű Vintage Falióra Turbina

Ez a 80 cm átmérőjű faliórát egy fémből készült propeller, turbina díszíti belül, fa keretben. A római számlapos óra felülete koptatott, régies hatást keltő, minimalista megjelenésű. Loft és vintage otthonokba javasoljuk.

nagyméretű falióra

3. Nagyméretű iránytűs falióra

Ez a falióra a mostanában divatos és népszerű iránytűs dizájnt kapott. Masszív fém kerettel rendelkezik, bronz, sötét arany színben. Az óra külső peremén is látszódnak az iránytű jelzései. 

nagyméretű falióra iránytű

4. Loft nagyméretű Falióra Fekete Arany Iránytűs

Mivel az iránytűs faliórák nagyon népszerűek, hoztunk egy másik szemet gyönyörködtető darabot is. Ez a falióra minimalista kivitelezésű az előbbihez képest mindenképp. A 80 cm átmérőjével masszív és tekintet vonzó megjelenést ad otthon, vagy akár irodában, étteremben, kávézóban.

nagyméretű falióra iránytű

4. Nagyméretű Falióra Fogaskerék dekorral

Az industrial és loft stílus népszerű díszítő eleme a gyárakra emlékeztető motívumok, mint ez a fogaskerék dekorációval ellátott falióra. Ezt a menő darabot nemcsak a 4 db fogaskerék teszi különlegessé, de a logó láncok gyári stílust tovább erősítik, és még autentikusabb hangulatot visz az enteriőrbe.

nagyméretű falióra fogaskerék

 

 

 

 

5. Nagyméretű fém falióra antikolt Industrial

Ezt a 80 cm nagyméretű faliórát egy parasztházi szélmalom alapján tervezték, és rusztikus díszítéssel rendelkezik, amelyet a vidéki klasszikus ihletett. Fémből készült, és antikolt, viharvert felülettel rendelkezik a vintage megjelenésért.
nagyméretű falióra

6. Nagyméretű Falióra Fogaskerékkel Loft

Ismét egy fogaskerék dekorációval ellátott dekoratív falióra. A kialakításával a régi, 1950-es évekbeli gyári megoldásokat eleveníti fel, mintha az óra közepén a fogaskerekek az óra működését szolgálnák. Loft és industrial stílusú helyiségbe javasoljuk.

 

nagyméretű falióra

7. Nagyméretű design falióra bicikli

Ez a biciklis nagyméretű falióra igazán különleges, egyedi darab. Nagyméretű szobában mutat jól, vagy irodában, étteremben, kávézóban. Az bicikli mindkét kerekén található 1-1 óra, így akár két időzónát is beállíthatsz rajtra.

 

nagyméretű falióra bicikli

8. Nagyméretű fém falióra kék csempemintás

A csempe mintás faliórák, dekorok szintén népszerűek. Ennek a 60 cm átmérőjű fémből készült faliórának a kerete kék csempemintás, belső számlapja fehér, antikolt hatású római számokkal.

Nagyméretű Fém Falióra Kék Csempemintás

9. Nagyméretű Vintage Falióra Földgömbös Ingás

Ezen a vintage stílusú, antikolt földtérképes faliórán egy mozgó inga is található.

Nagyméretű Vintage Falióra Földgömbös Ingás

10. Nagyméretű Vintage pillangós falióra antikolt

Klasszikus antikolt falióra szárnyaló pillangókkal, vintage jellegű motívumokkal és feliratokkal díszítve. Megjelenése békével, megnyugvással és harmóniával tölti be a teret. Nagyszerű választás a vintage stílus kedvelőinek.

Nagyméretű Vintage Pillangós Falióra Antikolt

11. Vintage Nagyméretű Boros Falióra Vin Blanc

Szintén egy klasszikus, vintage stílusú falióra borkedvelők részére. Nemcsak otthon, de egy borospincében, vagy étteremben is jól mutat. nagyméretű falióra bor

12. Vintage Nagyméretű Falióra Rózsás Le Bouquet De Provence

Ez nem a klasszikus, kerek kivitelű falióra, így megjelenése annál egyedibb és különlegesebb. Hamisíthatatlan vintage hangulatot varázsolnak a halvány rózsaszín rózsák, és a francia feliratok. Hossza 50 cm, magassága 33 cm, így kis és közepes helyiségekbe ideális a megfelelő hatás elérése érdekében.

Vintage Nagyméretű Falióra Rózsás Le Bouquet De Provence

 13. Nagy Arany Színű Napsugaras Falióra

Mint egy funkcionális műalkotás a falhoz, ez a napsugaras dekoratív falióra is fókuszpontjává válik egy vintage stílusú otthonnak bármely szobában. Ez a lenyűgöző darab a vidám és meleg légkör varázsát nyújtja. Az arany színű falióra minimalista óraszámlapot tartalmaz kissé domború számokkal és fekete óramutatókkal, kerete pedig a napsugarakra emlékeztető gyönyörűség.Nagy Arany Színű Napsugaras Falióra.

 

Bátran akaszthatod fel ezt a hangsúlyos dekordarabot az előszobában, a folyosón, a nappaliban, a hálószobában vagy a konyhában. A megjelenése a falon más dekorációval vagy önmagában is szép és lendületes érzéseket kölcsönöz a meleg otthon érdekében.

 nagyméretű falióra

 Aktuális nagyméretű falióra kínálatunkat itt találod!

Használd keresőnket!

Kosarad