Hogyan illessz be az otthonodba egy glamour tükröt?

Hogyan illessz be az otthonodba egy glamour tükröt?

A glamour szó eredetileg egy angol kifejezés, amely káprázatot és ragyogást is jelent. Maga a stílus a nagyvonalúság jelképe, amelynél szívesen alkalmaznak könnyű anyagokat és látványos dekorációs elemeket. Az enteriőrbe illeszkedik a sok fény, illetve akár egy glamour tükör is. De vajon, hogyan helyezhetünk el egy kiegészítőt ebben lakberendezési stílusban? Ebből a cikkből minden kiderül! 

A glamour stílus jellemzői

Egy glamour lakás esetében nem kell figyelni az egysíkú stílusra. Nyugodtan használhatsz minimál elemeket, barokk kiegészítőket vagy akár rusztikus tárgyakat is, ezek mind elférnek egy ilyen otthonban. A lényeg, hogy olyan díszítéseket használj, ami pompát, eleganciát és csillogást sugároz. Ez lehet egy bojtos párna, egy bársony függöny, egy színes szőnyeg vagy éppen egy rojtos tároló. A minták terén is legyél bátor, itt sincsenek különösebb megkötések.

A lakberendezés során szóba jöhetnek továbbá az üveg, a fényes plexi, a gyöngyház, a kristály, a fém és a tükrös kiegészítők is. Egy nálunk is kapható glamour tükör például remekül beilleszthető az enteriőrbe. De vajon, hogyan?

Glamour tükör

A glamour dekoráció az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált, ez a luxus és nőies stílus vonzza a tekintetet. Egy tükröt felakaszthatsz otthonod bármely helyiségébe, a bejárattól kezdve a fürdőszobáig vagy a hálószobáig. Ez egy nagyszerű lehetőség egy üres fal kitöltésére, vagy praktikus használatra, amikor az indulás előtt az előszobában még ellenőrzöd a csinos ruhádat és sminkedet.

Nagy szerepe van a glamour stílusban a megvilágításnak, a pompás fényeknek és a csillogó effekteknek egyaránt. Egy tükör segítségével jóval világosabbá és tágasabbá varázsolhatjuk a teret. A glamour tükröt pontosan azért találták ki, hogy azokban az otthonokban is el lehessen helyezni, ahol ez a stílus uralkodik. Ezeket felrögzítheted akár a hálószobába, akár a fürdőszobába, de még az előszobába is. Nincs kikötés, hogy hova kellene tenni és az sincs meghatározva, hogy milyen formában tedd mindezt. Bár a legtöbben a bejárat mellé helyezik el, ettől függetlenül rendkívül mutatós tud lenni egy komód vagy a kandalló felett is. Az egyedi kialakítás miatt egyaránt alkalmasak a modern és a klasszikus terekben való felhasználásra is. 

Milyen glamour tükröt válassz?

Tükör vásárlásakor figyelembe kell venni a tükör méretét és célját, a rendelkezésre álló helyet és azt az enteriőrt ahova be szeretnéd illeszteni. Falra akarod akasztani, vagy inkább egy szabadon álló tükröt szeretnél? A különleges forma és esztétikum fontosabb, vagy a praktikum? Milyen az alapszíne a helyiségnek, ahova illeszkednie kell? Ha ez megvan, már könnyebben ki tudod választani a megfelelő tükröt.

glamour tükör

Hullámos fali tükör

A ferde tükrök a glamour tükrök elbűvölő megtestesítői. Ezek a visszafogott, mégis klasszikus tükrök gyakran keret nélküliek, de ferde, hullámos élükkel sajátos stílust képviselnek. Íme néhány kedvencünk.

Tükör francia kerettel

A francia stílusú kerettel rendelkező glam tükrök rendkívül népszerűek. 

A francia stílus jellemzője, hogy gyönyörűen faragott neoklasszikus, vagy barokk kerete van - akár egy vintage tükörnek - azonban fémes színekben, mint arany, ezüst, vagy fekete és arany kombinációja. Bár elsőre klasszikus vagy vintage stílus jut az eszünkre róluk, de egy glam otthonba is tökéletesen illik a pompázó arany színe miatt.

glamour tükör

Vékony keretű tükör

A vékony keretű tükrök elsősorban a modern és minimalista irányzat kedvelőinek fog bejönni. 

Kerek fali tükör

A kerek fali tükör bármely helyiség stílusos része. A gyengéden ívelt formájú kerek tükrök lágyabb tapintást kölcsönöznek a helyiségnek, valamint teret és fényt adnak, ahogyan a tükröződik bennük a fény. 

Design fali tükör

Találhatsz néhány gyönyörű eklektikus, design fali tükröt, mint ezek - amelyeket a természet, a madarak vagy a geometriai formák befolyásolnak. Ezek a tükrök egyedi karaktert adnak a szobának.

glamour tükör

Álló fali tükör

A magas álló tükrök elengedhetetlenek azok számára, akik szeretnek megbizonyosodni arról, hogy ruhájuk tökéletes, mielőtt kilépnek az ajtón! Itt a fő szempont a praktikum, és nagy hely kell a felszereléséhez, de a tükör kerete megadja a glamour stílus luxus érzetét. 

A legizgalmasabb glam tükröket keresed, amelyeket online megvásárolhatsz?

A webáruházunkból a tükörből vásárolhatsz téglalap, kör vagy egyéb alakú változatot is. Ezeket akár függőlegesen, de még vízszintesen is a falra szerelhetsz. A tükrök többsége ragasztott, amelyeket metszett éllel láttak el. A kiegészítő a funkcióján túl az otthon kiemelkedő dekorációs kelléke lehet. Az okosan elhelyezett tükör bármely szobát nagyobbnak és fényesebbnek állíthat be. Olyan, mint egy jó optikai csalódás. Visszaverik a fényt a szobába, és a tükör mögötti fal illúziójának megteremtésével “becsapják” a szemet.

Összegezve

A glamour stílust számos dolog jellemzi, nem véletlenül jelent ez a szó ragyogást. Az enteriőrbe könnyedén beilleszthető bármilyen színes kiegészítő, egy barokk elem vagy akár egy glamour tükör is. Ennek felhasználása sokrétű, hiszen a funkcióján túl még dekorációs kellékként is kiválóan megállja a helyét. Webáruházunkban széles kínálatból válogathatsz az egyedi termékek között. 

Használd keresőnket!

Kosarad