Glamour stílus a lakberendezésben

Glamour stílus a lakberendezésben

Egyre szélesebb körben kezd elterjedni a glamour stílus, amelyet már nemcsak a hölgyek kedvelnek annyira. Ez egy olyan irány, amelynek a célja a kiemelt ábrázolás. Gyakran használják a sminkelésben, fodrászatban, de manapság már a lakberendezésben is fellelhetővé vált.

De vajon mit is jelent a glamour stílus? Milyen jegyekkel rendelkezik?

Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen is valójában egy glamour berendezés.

Milyen a glamour stílus?

A stílus ragyogást és káprázatot jelent, amelynek fő célja a modell kiemelt ábrázolása. Legyen szó a kinézetünkről vagy éppen a lakberendezési tárgyakról. A fontos, hogy hangsúlyossá tegyük az adott alanyt, modellt, bútort vagy bármilyen egyéb tárgyat. A glamour elsősorban fotós műfajban volt fellelhető, de az 1920-as vagy 1930-as évektől kezdve már a divatházaknál, majd pedig a lakberendezésben is megjelent.

A galmour stílusjegyei

A glamour stílusnál az alap tulajdonképpen bármilyen lehet, itt inkább a kiegészítők a fontosak. Legyen szó textilekről, dekorációs elemekről, világításról vagy éppen a burkolatról. A színek terén jellemző a fekete-fehér és arany, illetve a különböző fémszínek. Nem áll távol tőle azonban a pasztellkék, a rózsaszín, de még a lila sem. Ezek alapján elmondható, hogy ez a stílus igencsak megengedő, ami a színeket illeti.


A textíliák esetében használhatunk bársonyt, selymet vagy valamilyen csillogó és erős színt. Az erős karakteres formák szintén hozzáadhatnak az egyedi kialakításhoz. Jöhetnek a csillogó kristálycsillárok, illetve beszerezhetünk akár valamilyen elegáns üveglámpát is, amelyeket könnyedén beilleszthetünk az enteriőrbe.

Kinek való ez a stílus?

A glamourt elsősorban nagyvonalúság jellemzi, nem feltétlenül gazdasági, hanem inkább hedonista módon. Aki kedveli ezt a stílust, az kifejezetten azt szeretné mutatni a külvilág felé, hogy szeret élni, szereti a finom és elegáns anyagokat, a látványos kiegészítőket és a sokszínű berendezéseket.

Hogy néz ki egy glamour lakás?

Egy ilyen otthonnál nem kell figyelni a tiszta és egysíkú stílusokra, elégendő egy pár barokk és rusztikus elem is. Szóba jöhet egy kis art-deco, amely eleganciát ad az amúgy is érdekes és egyedi enteriőrhöz. A glamour lényege a drámai hatás, a legfőbb célja, hogy a lakó személyisége fokozatosan legyen fellelhető a helyiségekben. Bár a stílus engedi a színes és extravagáns kiegészítőket, nem kötelezően kell őket használni.


Összegezve
A glamour stílus tehát rendkívül egyedi jellegzetességekkel bír. Legyen szó a színekről, formákról, berendezési tárgyakról, mindegyik esetében különleges darabra lesz szükségünk. A glamour jó választás lehet azoknak az embereknek, akik szeretnének valamilyen csillogóan egyedi és meleg otthon kialakítani. Bár női stílusnak tartják, valójában szinte bárki számára tökéletes választás lehet. A férfiak számára inkább szolidabb, de fényes felületek használata a jellemző, ezek szintén részét képezik az enteriőrnek.

Használd keresőnket!

Kosarad