A vintage fogantyú bája

A vintage fogantyú bája

Hangulatos, elegáns, romantikus - az otthonok, házak, irodák vagy üzletek vintage belsőépítészeti stílusa a régmúlt varázsát és visszafogottságát idézik fel.

Ebben a stílusban már egy-egy apró változtatással is látható eredményt érhetünk el. Nem szükséges egyből az egész lakást átalakítani. Ahhoz, hogy vintage stílust teremts otthonodban, megváltoztathatsz egy olyan egyszerű dolgot, mint a bútorfogantyú, és rögtön érezheted, hogyan változik minden szoba csinosabbá, finomabbá, megával ragadóvá. Tehát a bútorok vintage fogantyúval való felszerelése nemcsak a bútorokat, de az egész szoba hangulatát feldobhatja. 

Ezek az antik, gomb stílusú fogantyúk gyönyörűen párosíthatók a vintage stílusú fából készült konyhaszekrényekkel, komódokkal, bútorokkal.

Milyen a vintage fogantyú?

A vintage fogantyúk színben, anyagban és alakban is változatosak. Sárgaréz, antik fém, ezüst, bézs és fekete színben a jellemző, leginkább fém és kerámia kivitelben, de ritkán műanyagban is elérhető.

A vintage stílushoz nem kell valódi antik darabokat vásárolnod a megfelelő hatás eléréséhez. Mivel ez a stílus napjainkban rendkívül népszerű, számos gyártó kínálatában érhetőek el vintage bútorok, fogantyúk, sokszor már antikolt, koptatott változatban is, amelyek hozzájárulnak a régi idők kifinomult stílusának felidézéséhez. Ez a lehetőség megfizethető, és minden tekintetben korhűnek tűnnek. 

Miért jó választás a vintage fogantyú?

Számos oka van annak, hogy ezek a gyönyörű darabok olyan népszerűek. Először is, stílusosak. Úgy tervezték, hogy a régi idők báját, és nosztalgikus hangulatát idézzék fel. Az ilyen típusú fogantyúval finomabb stílust adhatsz az otthonodnak, és nem kell egy teljesen új bútort vásárolnod.

Az antik fogantyúk bájt és kecsességget kölcsönözhetnek egy komódnak, konyhaszekrénynek vagy a ruhásszekrénynek, így otthonod stílusos és elegáns lesz. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy láthatóan megváltoztasd és új megjelenést teremts bármely helyiségben, anélkül, hogy túl nagy beruházást kellene tenned. Például ahelyett, hogy új bútorokat, padlót, tapétát kellene vásárolnod, egyszerűen megváltoztathatod szobád megjelenését vintage fogantyúk használatával. Biztos, hogy mindenki figyelmét megragadják, és kiegészítik a dekorációt az egész házban.

Egy másik tényező, amely népszerűvé teszi a vintage fogantyút az a sokoldalú kivitelezés, stílus és formatervezés. Számos lehetőség közül választhatsz, amelyek minden szobát egyedivé tehetnek. Míg egyesek a sárgaréz és alumínium ajtógombokat részesítik előnyben, amelyek inkább a látványt szolgálják, mint a funkcionalitást, sokan szeretik a kristályt és más finom anyagokat is. Az ilyen típusú fogantyúk rusztikus kialakításúak és hagyományos a formatervezéssel bírnak. A vintage fogantyúk tartós és kiváló minőségű anyagokból készülnek. Bár egyesek rozsdásnak vagy elhasználtnak tűnhetnek, valójában így tervezték őket, és felidézik a régi idők bájosságát.


Nézzünk néhány példát!

Kerámia vintage fekete fogantyú

Egy fekete fogantyú mind világos mind sötét színű bútorokhoz illik. Ha fehér színű bútorra teszed, kontraszt kiemeli a bútor fehér színét. Sötét bútorok esetén pedig színharmónia jön létre, mely kellemes érzéssel tölt majd el. Ez a fekete színű fogantyú kerámiából készült, fém rátéttel, és apró fehér színű pöttyök díszítik.

vintage fekete fogantyú

Vintage Arany Fogantyú Fém

Attól, hogy vintage, még lehet arany színű is egy fogantyú. Az arany, antik sárgaréz fogantyú melegséget ad a bútorhoz, szobához. Használhatod világos és sötét színű bútorokhoz is. Utóbbi esetben még elegánsabbnak fogod érezni otthonod. 

vintage arany fogantyú

Rusztikus antikolt bronz fogantyú

Ez a sötét bronz színű fogantyú rusztikus jellegű otthonkhoz, bútorokhoz illik. Színe és alakja az egyszerűséget, és a természetközeliséget szimbolizálja. Öntöttvasból készült, antikolt felülete kissé régiesnek tűnik, de pont ez a lényeg benne.

 

rusztikus bronz fogantyú

 

Kerámia vintage fogantyú Virág alakú

A vintage hangulathoz hozzátartozik a virág motívumok, és finom lágy színek. Ezt testesíti meg ez a virág szirom alakú krém színű kerámia fogantyú. Világos színű vintage bútorokhoz, komódhoz, ruhásszekrényhez tökéletes illik.

 

vintage kerámia fogantyú

Kerámia fehér fogantyú kerek

Ez a kerek fehér fogantyú klasszikus, de elegáns kialakítást kapott. Közepén enyhén domború virág minta látható. Konyhaszekrényre, komódra is tökéletesen illik, és a tiszta, meleg és barátságos otthon érzetét sugározza.

 

vintage fogantyú

Fém fogantyú bronz keretben fehér kék mintával

Gyönyörű szép, igényes kialakítás, design ez a bronz színű fém fogantyú, melyet belül fehér alapon kék vintage minták díszítenek.vintage fogantyú

 

 

 

Hogyan szereljük fel a vintage fogantyút?

A szekrényekhez a fogantyúk felszerelése vagy a meglévő hardverek cseréje egyszerű módja annak, hogy a konyhád, nappalid saját stílussoddal ruházd fel, minimális költségekkel Meg fogsz lepődni, hogy milyen pozitív hatással lesz ez a változtatás, különösen, ha figyelembe veszed, hogy ez a projekt milyen kevés időt, erőfeszítést és költséget igényel.

Ha fogantyút cserélsz, csak annyit kell tenni, hogy kicsavarod a régieket, és felcsavarozod az újakat.

A fogantyú felszerelése ott, ahol még nem voltak, egy kicsit hosszabb időt vesz igénybe, de ez sem túl sok munka. 

Mire lesz szükséged?

  • vonalzó vagy mérőszalag
  • Fúrógép 
  • Egyenes vonalzó
  • Csavarhúzó

A jó hír, hogy a legtöbb fogantyú előfúrt furattal, csavarral rendelkezik. Így nincs más dolgod, mint a fiókon, a megfelelő helyen kifúrni a lyukat, majd a fogantyúról lecsavarod az anyacsavart. Behelyezed a lyukba, és belülről rácsavarod az anyát. Ennyi az egész.:)

Összegezve

A vintage lakberendezésben az apróságok is nagy jelentőséggel bírnak. A vintage fogantyú felszerelésese kevés időbe és költségbe telik, de annál nagyszerűbb hatást érhetsz el vele. Nem szükséges új bútorokba beruháznod, ha stílusos, nosztalgikus, barátságos légkört szeretnél a konyhába, nappaliba vagy a hálószobába.  

 

Aktuális vintage fogantyú választékunkat itt találod!

Használd keresőnket!

Kosarad