6 szakértői tipp a megfelelő tálalószekrény kiválasztásához

6 szakértői tipp a megfelelő tálalószekrény kiválasztásához

Egy tálalószekrény tökéletes méretének és kialakításának meghatározása körültekintő feladat. Először is, nem szeretnéd, ha az étkezőasztalhoz vagy a nappali bútoraihoz képest túl nagynak vagy aprócska méretűnek tűnjön. Másodszor fontos, hogy elegendő hely maradjon a helyiségben közlekedésre. És nem utolsó sorban a tálalószekrény szép és praktikus is legyen.

Ebben a blog bejegyzésben adunk néhány hasznos tanácsot, szempontot a megfelelő tálalószekrény kiválasztásához. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű tálalószekrényt? 

  1. A tálalószekrény elölről hátrafelé mért mélysége általában 50 és 55 centiméter között van. A kényelmes közlekedés érdekében a bútordarabok között legalább 60 centiméter térre van szükség. Az étkezőben pedig elegendő helyet szeretnél az asztal és a szekrény között, hogy a vendégek kényelmesen kihúzhatják a székeiket, és ne érezzék úgy, mintha kényszerzubbonyba lennének zárva.
  2. A tálalószekrény az a hely, ahol az étkezőben gyakran használt tárgyakat tároljuk. Győződj meg róla, hogy akkor is hozzáférsz ezekhez a tárgyakhoz, ha vendégeid már az asztalnál ülnek. Ha például elfelejted kivenni a szalvétákat, nem szeretnéd, ha egy vagy több vendégnek fel kellene állnia, csak azért, hogy ki tudd nyitni a fiókot.
  3. Egy vitrines vagy nyitott polcokkal ellátott tálalószekrény nagyszerű ötlet lehet egy kisebb étkező vagy nappali számára. Egy ilyen darab könnyedebbnek tűnik, és légies hangulatot kölcsönöz a helyiségnek. Egy zárt szekrénysorral ellátott darab nehezebb, terjedelmesebb hatást kelt, és egy nagyobb térben fog a legjobban működni. Egy üvegszekrény, amely tele van zsúfolva különböző tárgyakkal, eszközökkel, zsúfolttá teheti a helyiséget.

 

Mi a jó magasság egy tálalószekrény számára? 

A tálalószekrény akkor ideális, ha pontosan a megfelelő magasságban van, így könnyedén felszolgálhatod az ételeket a tetejéről. A jó ökölszabály itt az, hogy ugyanolyan magas legyen, mint a konyhapult, ami általában 90 centiméter.

Természetesen a tökéletes magasság kiválasztásakor annak is szerepet kell játszania, hogy Te milyen magas vagy, hogy kényelmesen hozzáférj. A legtöbb gyártó 85 és 95 centiméter közötti magasságú szekrényeket készít.

Vedd figyelembe, hogy az étkezőasztal átlagos magassága 70 és 75 centiméter között van. A legtöbb ember ennél magasabb büféasztalokat szeretne.

 

 

Hogyan válasszam ki a megfelelő stílusú tálalószekrényt? 

Amikor a tálalószekrény stílusáról döntesz, általában két lehetőség van: válassz valami olyat, amelynek stílusa teljesen illeszkedik a jelenlegi étkező- vagy nappali bútoraihoz, vagy merjél más lenni.

Ha nem igazán vagy kalandvágyó típus, ha bútorozásról van szó, akkor a jelenlegi bútorokkal azonos stílusú választás a legbiztonságosabb megoldás. De ennek nem kell unalmasnak lennie: egy olyan stílus, amely tökéletesen illeszkedik a jelenlegi bútorokhoz és dekorációhoz, stílusosnak és időtállónak tűnik.

Ha a tálalószekrényt kiegészítésként vásárold meg, mert az eredeti étkező- vagy nappali szettje nem tartalmazott ilyet, akkor lehet, hogy egy kis kompromisszumot kell kötni. Keress hasonló kivitelezést és stílust, még ha nem is tökéletes az egyezés.

tálalószekrény

Ha alig várod, hogy valami mást vásárolj, íme néhány ötlet:

  • A festett tálalószekrény kiválasztásával élénk kontrasztos színt vihetsz be bármelyik nappaliba vagy étkezőbe.
  • Egy krémfehér vagy pasztellszínű, akár antikolt darab tökéletesen kiegészítheti a parasztház, a francia vidéki vagy a vintage stílust.
  • Egy olyan korban, amikor az "eklektikus" szó nagyon népszerűvé vált, egy antik vagy vintage tálalószekrény vagy komód hozzáadása egy modern bútorokkal és dekorációval berendezett szobához azt az üzenetet közvetíti, hogy bár egy trendi típusú ember vagy, még mindig tudod értékelni a múlt romantikus varázsát.

 

Hogyan válasszam ki a megfelelő anyagot a tálalószekrény számára? 

A legtöbb tálalószekrény valamilyen fából készül. Az egyik lehetőség az, hogy megpróbáljuk az étkezőasztalban használt fafajtával megegyezőt keresni, vagy legalábbis megpróbálunk olyan színűt találni, amelyik megegyezik az étkezőasztal színével.

tálalószekrény

Egy másik lehetőség, hogy valami kontrasztos színű darabot választasz. Ha például van egy világos tölgyfa étkezőasztalod van (vagy dohányzóasztal a nappaliban), de csak egy mahagóni szekrényt találsz világos tölgyfa betétekkel, az teljesen rendben van, mivel kiegészíti az asztalt. 

Hogyan válasszam ki az igényeimnek legjobban megfelelő funkcionális tálalószekrényt? 

Ne feledd, hogy tálalószekrény több, mint egy szép bútordarab. Nagyon funkcionálisnak és hasznosnak is kell lennie. A különböző tálalószekrények különböző funkcionális jellemzőkkel rendelkeznek, ezért vásárlás előtt szánj időt arra, hogy leírj néhány megjegyzést arról, hogyan milyen célokra szeretnéd használni.

 tálalószekrény

Egy fiókokkal ellátott szekrény például remekül alkalmas lesz olyan dolgok tárolására, mint a szalvéták, evőeszközök, tányérok, terítékek és hasonló tárgyak. Nem lesz olyan jó választás, ha nagyobb, terjedelmesebb tárgyakat, például vázákat vagy meglehetősen nagyméretű edényeket szeretnél tárolni. Ebben az esetben egy ajtókkal és esetleg állítható polcokkal ellátott jobb alternatíva lesz.

Egyes tálalószekrények speciális funkciókat kínálnak, mint például egy bárpult, amely tökéletes az italok felszolgálásához. Mások márvány felülettel rendelkeznek, ahová forró ételeket tehetsz le anélkül, hogy félni kellene a felület sérülésétől. 

A tálalószekrények meglehetősen alacsony, hosszúkás tárolóhelyekkel rendelkező bútorok. Ha egy komódot az étkezőbe helyezel, akkor tálalószekrények is nevezik. Amint átköltözteted a nappaliba, komódnak hívjuk. Mindkettő remekül alkalmas dolgok tárolására, de az, hogy hol fogod használni, természetesen befolyásolja, hogy milyen konkrét tulajdonságokat kell keresni.

 

 Aktuális tálalószekrény kínálatunkat itt találod!

 

Használd keresőnket!

Kosarad