4 tipp a különleges vintage hangulathoz

4 tipp a különleges vintage hangulathoz

Amikor vintage stílusra gondolunk, a romantika, a vidéki, és a nyugalom szavak jutnak eszünkbe, igaz? Igen, mindez jellemző alapja a vintage hangulatnak, ahogy a virágos minták, a világos színek is.

Azonban a vintage mindenekelőtt végtelenül praktikus.

Nézzünk meg néhány ötletet a vintage elemeiből, melyek nem csupán romantikusak és praktikusak, hanem képesek különleges hangulatot teremteni. Olyat, ami csak a vintage sajátja. 

1.Különleges vintage hangulat a konyhában

Amikor belépünk egy vintage konyhába, egy egészen más világba kerülhetünk. Egy ilyen romantikus konyhában nyugodtan a konyhapulton tárolhatod a papírtörlőt egy szép megjelenésű papírtörlő tartón. A falakra szerelhetsz míves, dekoratív tárolókat, melyek nemcsak a praktikumot szolgálják, de megjelenésük szervesen hozzátartozik a konyha szépségéhez. A vintage étkészlettel terítve család-hívogató hangulatot teremthetünk.

vintage konyha

A bögréket, míves, aprólékosan kidolgozott vintage hangulatú bögre tartó állványon tárolhatjuk a pulton.

Tipp. Az étkészlet és a kávés bögrék, az étkészlet és a fűszertartók, de még az étkészlet és konyharuhák hangulata is összeillő, egységes hangulatú legyen. Nem feltétlen egyszínűek, vagy egyféle mintázatúak, de legyenek harmóniában.

 

2.Különleges vintage hangulat a nappaliban

A konyhai készletekhez hasonlóan a nappaliba is tegyük összeillő bútorokat és textiliákat. A vintage bútorok elegánsak és míves vonalakkal rendelkeznek, gyakran faragott motívumok díszítik, például virágok, rózsák. A régies hangulat érdekében ezek a bútorok gyakran mesterségesen koptatott, antikolt felülettel rendelkeznek, mely hozzájárul a vintage romantika összehasonlíthatatlan bájához.

A tálakat a polcokra, az ablakpárkányra kaspókat fűszernövényekkel, a falra vintage faliórát helyezhetünk.

A nappali hangulatát ezek a kopottas és romantikus bútorok adják, a teljes képet a textilek fogják különlegessé tenni. Ilyenek a steppelt takarók a fotelban és a kanapén. A párnahuzatok szerte a nappaliban.

steppelt ágytakaró

Fontos, hogy mindezek vintage stílusúak legyenek, legalább világos színűek, és virágmintásak.

Nem a túlzsúfolt virág minták adják a hangulatot, a vintage-ben a kevesebb több.

Tipp. Vintage nappaliban legalább egy, de inkább kettő lámpaburás állólámpának lennie kell. A lámpabura színe és mintája mindenképpen legyen visszafogott, de passzoljon a vintage világába. 

vintage faliora

 

  1. Vintage kiegészítők a nappaliba és a hálószobába

A romantikus hálószoba egyik alappilére a vintage komód, melybe kedvenc ruháinkat tárolhatjuk. Ez akár a hálószoba egyik fókuszpontja is lehet. A nappaliban és a hálószobában a párnákon és ágytakarókon kívül, még az apró finomságok tudnak különleges hangulatot teremteni. Ilyenek a fogasok, fényképkeretek és a gyertyák.

vintage komód

Az öntöttvas fogasok annyira jellegzetesen, praktikus-romantikusan vintage stílusúak, és mintha mindig ott lettek volna. Nem igaz? Időtlenséget sugallnak.

Ahogy a vintage gyertyatartók és gyertyák is, melyek nem lesznek meggyújtva, hiszen olyan szépek, mint egy ajándéktárgy. 

vintage állólámpa

  1. Különleges vintage hangulat virágokkal

A vintage stílusú lakásban mindenhol vannak virágok. A virágok színeket, illatokat és életet adnak a helyiségnek.

Tipp. Az ablakpárkányokon legyenek fűszernövények, a nappali asztalán kancsóban vágott virág, a hálószobában szárított virág kerámia tálkában.

vintage stílus

A lakásban lévő virágok stílusa remekül menni fog a konyhai étkészlet, és a fürdőszobai kerámia edényekhez is. Ez a fajta összeillőség adja meg a lakás, az otthon harmonikus hangulatát.

 

 

 

 

Használd keresőnket!

Kosarad