21 szemet gyönyörködtető konzolasztal díszítési ötlet a bejárati ajtónál

21 szemet gyönyörködtető konzolasztal díszítési ötlet a bejárati ajtónál

A bejárati ajtónál lévő konzolasztalok évszázadok óta fogadják a vendégeket és az ottlakókat, melyeket többféle célra is használhatsz szinte megszámlálhatatlan stílusba öltöztetve.

A korai rómaiaktól kezdve a szigorú viktoriánusokig, a bejárati asztal régóta az "első benyomás" fontos eszköze.

Akár a minimalizmus híve vagy, akár a személyiséged kifejezésére a legapróbb részletekre is figyelsz és  a tökéletesség megszállottja vagy a lakberendezésben is, van egy helyiség, amelyet sok lakberendező gyakran figyelmen kívül hagy: a bejárat.

Ez a tér azonban alapvetően meghatározza az otthonod alap hangulatát, ráadásul vendégeidre is kellemes benyomást tehetsz már rögtön attól a pillanattól kezdve, ahogy belépnek otthonodba. A bejárati ajtónál lévő kisasztalok vagy konzolasztalok nagyszerű lehetőséget nyújtanak, hogy dekoratív díszbe öltöztesd az előszobát, ráadásul praktikus helyet is kínál a mindennapos használati tárgyak, kiegészítők stílusos tárolásához is.

Legyen szó klasszikus, romantikus vintage stílusról, vidéki farmhouse, vagy modern glamour megközelítésről, ebben a blogcikkben összegyűjtöttünk néhány inspirációt ezekből a konzolasztaldekorációs ötletekből.

Míg sokan az otthoni belépőasztalt pusztán dekoratív díszítőelemnek tekintik, mások inkább a használati és esztétikai szempontokat szem előtt tartva valósítják meg elképzeléseiket. Ebből a célból sok belépőasztal-ötlet számos fiókot és rengeteg asztallapot tartalmaz, amelyekben fogódzók, kulcstálak és levélszervezők találhatók. Ezzel szemben egyesek inkább a rendetlenségtől mentes asztalt részesítik előnyben, és a preferált kiegészítések egy váza virágra vagy egy gyertya gondos elrendezésére korlátozódnak. Bármi is legyen a Te személyes stílusod, íme 21+ ötlet a bejárati asztalra.

A bejárat körüli tér is alkalmas a mindennapos dolgok, például cipők, esernyők és pokrócok tárolására. A kosarak és kampók kombinációja szép és funkcionális első benyomást kelthet. Praktikus, és egyben barátságos gesztus, ha a vendégek a hűvösebb hónapokban felakaszthatják kabátjukat és sapkájukat egy fogasra. Ha van egy kis hely a padlón, egy lenyűgöző tároló kosár egy másik módja a pokrócok, esernyők elhelyezésére.

 

Az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni a tervezésekor, az a helyiség / otthon típusa, valamint a kívánt stílus vagy szezonális téma. Ezek a tényezők együttesen segítenek kiválasztani a megfelelő színeket és dekorációt, hogy elérd a kívánt megjelenést.

Rusztikus farmhouse stílusú konzolasztal

A konzolasztal tökéletes hely a sok dekoráció elhelyezésére anélkül, hogy túlterhelnéd a bejáratot. A szürke színű festék használata rusztikusabbá teszi a fa megjelenését, ami illik egy parasztház témájú otthonhoz. Továbbá, ha az aljához rácsos deszkákat használsz, az egy másik módja annak, hogy a konzolasztal jobban kiemelkedjen, és egy kicsit természetesebbnek tűnjön a kialakítása.

konzolasztal

A rusztikus konzolasztalon elhelyezhetsz vintage gyertyatartókat, lámpást, vázát, fölötte pedig akár egy tükröt is.

Egy tömör fenyőfa felhasználásával készült gyönyörű asztal tökéletes a rusztikus témájú bejáratokhoz. Az asztal szürkére festett és antikolt a vintage hatás érdekében. Az alsó polcot is lehetőséged van díszíteni, a nagyobb hatás érdekében. A konzolasztal felett egy hatalmas nagyméretű falióra kapott helyett, két oldalán, szimmetrikusan pedig 1-1 fali dekoráció koronázza meg ezt a csodaszép látványt.

konzolasztal

Ebben a rusztikus összeállításban az alsó polcon lévő tárolókosaraknak és a benne lévő pokrócoknak kulcsszerepe van, csakúgy, mint az asztal feletti szimmetrikusan elhelyezett 2 db fa ablakkeret dekorációnak. Figyelj arra, hogy egy színsémád legyen – jelen esetben a szürke – és ez szerepel különböző árnyalatokban. A húsvéti dekorációt erősítő virágok a kiegészítő színek, aminek pasztelles árnyalata illik a színvilágba.

konzolasztal

 

A loft és a rusztikus stílus rajongói imádni fogják ezt a megoldást. Egy valódi kerékpár felhasználásával készült konzolasztal autentikus hangulatot kölcsönöz a belső térnek, és otthont adhat rajta növényeknek, kiegészítőknek vagy egy lámpának... Függetlenül attól, hogy hogyan használod, lenyűgözően fog kinézni egy nagy előszobában. A kerékpár konzolasztal stílusban és színben illeszkedik a régies falhoz, és a fölötte lévő nagyméretű antikolt faliórához.

 

konzolasztal

Fehér konzolasztal a bejáratnál

Egy szép módja annak, hogy elegánsabbá tedd az előszobát, egy gyönyörű fehér konzolasztal használata. A „ropogós” fehér festés biztosítja, hogy az asztal azonnal figyelemfelkeltő legyen, miközben az előszobának egy kis plusz fényt kölcsönöz. A fogantyúk színét tekintve választhatsz szürke, ezüst vagy akár fekete színt is. Bármelyiket is választod, az asztal megőrzi lenyűgöző klasszikus megjelenését.

konzolasztal

Figyelj arra, hogy az asztal ne legyen telezsúfolt, ezen az asztalon is csak néhány kiegészítő dekorációt látható, és szépen belesimul a fehér színű falba.

Mindenki szereti, ha jószívűen fogadják, amikor először lép be egy otthonba, és ez a belépőasztal és a rajta szereplő tábla felirata is biztosan ezt sugározza mindenkinek. A kopottas fa adja meg a kompozíciónak azt a plusz mintázatot és textúrát, amire szükséged van, hogy feltűnő legyen, a fehér pedig eleganciát és barátságosságot kölcsönöz neki. A rajta lévő régi írógép és virág dekoráció is hihetetlenül otthonosság teszi.

konzolasztal

Modern megjelenésű konzolasztalok

Ha a modern glamour stílust kedveled, üdvözöld barátaid egy csillogó előszobával. Ha olyan szerencsés, hogy sok hely áll rendelkezésedre, legyél merész egy nagyobb méretű glamour konzolasztallal, és hoz létre egy stílusos megjelenést az arany, a fekete és a fehér keverésével. Így egy magabiztos megjelenést adsz az előszobának. Persze a maximális hatás érdekében vess be néhány glamour dísztárgyat, vázát, asztali lámpát. Mint mindig, most is magától értetődő, ha nagy helyed van, akkor még egy ülőpad is elfér a térben. Vagy akár egy nagy csillár is.

A fekete-arany kombináció nem gyakran fordul elő az előszobaasztal dekorációs ötleteiben, pedig ez egy lenyűgöző és elbűvölő kombináció. A dupla arany ívelt lábak és a félköríves megoldás kiegészítik a szoba többi részének sötét tónusait.

 

glamour konzolasztal

 

A sima arany fényes asztal egy merész darab, és nagyszerű választás egy nagyobb előszobába, különösen egy modern stílusú otthonba.

 arany konzolasztal

A nagy, lehetőleg kerek tükörnek mostanában nagy divatjuk van, és erre jó okuk is van. Ezek a csillogó szépségek szuper elegáns design megjelenést teremtenek, amikor egy konzolasztal vagy ülőpad fölé helyezik őket, valamint kettős feladatot látnak el, hiszen az előszobákban jellemzően megtalálható egyenes vonalak finom ellenpontozásával érdekesebbé teszik megjelenést. A tükör nagyítja a tereket, növeli a fényt, és ráadásul a dekoratív tükrök jól is néznek ki. Nem csoda, hogy a tervezők szeretik őket, mint kötelező darabokat a tér kialakításakor!

Az üveg és az arany mindig luxus kombináció. Ez az elegáns konzolasztal sem kivétel. Ha bármilyen fényforrás közelébe helyezi, az asztallap gyönyörűen tükröződik, kiemelve bármilyen szép darabot.

 arany konzolasztal

Ez az egyszerű, mégis elegáns előszoba egy geometrikus aranyszínű fém konzolasztallal rendelkezik, amelyen fehér márvány asztallap található. A fehér asztali lámpa és az arany színű kiegészítő dekoráció illik a tér nőies finomságához.

Ezt a modern glamour konzolasztalt az teszi különlegesség, hogy a polcok szinteltolásban vannak. Néhány szellősen berendezett dekorral csábítóan mutat.

Vintage konzolasztal

Az egyszerű és romantikus dekoráció gyönyörű kombinációja ez a vintage konzolasztal, mely antik darabokat tartalmaz, meleg és otthonos bájjal. A drótkosarak, a retro mechanikus konyhai mérleg a farmhouse szépségét emeli ki, míg a dísztökök és a kis virágok frissességet és életet kölcsönöznek a megjelenésnek.

A konzolasztal dekorációjának évszakonkénti váltogatása szórakoztató és egyszerű módja annak, hogy vidámságot és hangulatot varázsolj otthonodba.

Itt őszi megjelenítést autentikus párnákkal, takarókkal, dísztökkel, őszi falevelekkel már szinte művészeti alkotássá teszi a bejáratot és különleges hangulatot kölcsönöz az embereknek, ami arra készteti őket, hogy összebújjanak.

 

Egy nappaliban is kialakíthatsz egy kis vintage stílusú sarkot. Ennél a megoldásnál például egy színben egymás illő, valamint a nappali fehér színétől nem kiugró palettával rendelkező régi ajtó került a falra, elé pedig egy konzolasztal régies dekorral.

A konzolasztal fölé elhelyezhetsz valamilyen hozzád közel áll felirattal rendelkező falitáblát is. 

 

Használd ezeket az inspirációs bejárati ötleteket, hogy stílusos, barátságos teret hozz létre, amelyet a vendégek nem fognak egyhamar elfelejteni.

 

Képek forrása: Pinterest

Használd keresőnket!

Kosarad