12 stílusos design állólámpa

12 stílusos design állólámpa

A világítás a legfontosabb eszköze a meleg és hívogató otthoni légkör megteremtésének. Egy állólámpa szoborszerű fókuszpontként és fényforrásként egyaránt képes teljesen átalakítani a szoba hangulatát. 

Az állólámpák különleges helyet foglalnak el minden tervező szívében - a stílusos világítás részben dekoráció, részben használati tárgy, amely képes önállóan is megállni, és akkor is határozott benyomást kelteni, ha éppen nincs használatban. 

Az átgondolt és jól megtervezett világítás valóban hatással lesz a szoba hangulatára és így arra is, hogy hogyan érezzük magunkat otthon.

Észrevetted már, hogy amikor a szupermarketben vagy, minden egyes dolog fényesen ki van világítva? Intenzív, erős fény, ami nagyszerű a bevásárláshoz, de azt ne akarjuk, hogy az otthonunkban is így ezt valósítsuk meg. Egyáltalán nem kell az egész házat fénnyel megtölteni, inkább lágy és egyes helyekre fókuszált fénypontokat hozzunk létre. 

Az állólámpák azonnal stílusos hangulatot kölcsönöznek a térnek, mert textúrált fényhatást keltenek, és ez nagyon fontos, mivel változatosságot teremt a szem számára. Az erős és gyenge megvilágítás kombinációja hozzájárul az otthonosság érzéséhez. Fókuszált megvilágítással kiemelheted a szoba egy-egy pontját, vagy egy képet a falon. 

A lámpák által kibocsátott fényen kívül az állólámpa szoborszerű, függőleges fókuszpontot is ad a helyiségnek. Néha éppen ezek a lámpák ellensúlyozzák a sok vízszintes vonalat; mint például az étkezőasztalt, a dohányzóasztalt, a kanapékat stb.  Az állólámpa remek alternatívája lehet a műalkotásoknak, és "kitöltheti a teret" a szoba sarkában. Fontos tehát, hogy olyan lámpát válassz, amely be- és kikapcsolva is jól mutat. 

Ha a megfelelő állólámpa találkozik a tökéletes karosszékkel, az a lakberendezés mennyei párja. Még egy nyitott térben is egy fotel és egy állólámpa hívogató olvasósarkot alakít ki. Ha tehát felújítást vagy új építést tervezel, érdemes megfontolni egy padlóba süllyesztett konnektor beszerelését, hogy a szobában kiválasztott pontra tud helyezni a lámpát, anélkül, hogy a kábeleken kelljen átbukdácsolni,   vagy akár egy tabletet is be tudj dugni a kanapé mellett.

Az állólámpa típusának kiválasztása

Az állólámpáknak megvan a maguk páratlan varázsa. Klasszikus dekorációs darabok, amelyek szinte mindenféle lakberendezési stílust kiegészítenek -  modern dizájntól a régimódi parasztházi stílusig. Azonnal növeli a helyiség elegáns vonzerejét, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a funkcionalitás, a design és a hasznosság terén. 

Az állólámpák sokféle stílusban és kivitelben kaphatók, így minden lakástulajdonos legkeresettebb dekorációs darabja. A klasszikus, kovácsoltvas kivitelű vintage lámpáktól kezdve a kortárs és minimalista kialakítású, elegáns és design megjelenésű lámpákig, nincs hiány a tervezési lehetőségekből, amelyek közül választhatsz. Egy élénk lámpaernyővel színpompát adhatsz a helyiségének, egy arany színű búra glamour otthonokba kiváló.  

Bár egy állólámpa az otthon minden helyiségében elhelyezhető, az ideális világításhoz követni kell egy stílusirányzatot. A hálószobában lévő állólámpa felszerelésekor ügyelj arra, hogy a lámpa vállmagasságban legyen, így a fény nem esik durván a szemedre, amikor az ágyon ülsz.

Továbbá, a nappaliban történő telepítés során válassz olyan sarkot, amely nem akadályozza a szabad mozgást. A legideálisabb hely a kanapé mellett, a szoba egyik sarkában lehet. A bútorok közé is elhelyezhető, hogy finom, de mégis jelentős fényt adjon.

Állólámpa olvasáshoz

A modern design állólámpáktól a romantikus vintage lámpákig, az állólámpák számos hasznos előnyt biztosítanak. Ha a nappaliban egy csésze forró kávé és egy érdekes könyv mellett való pihenés és kikapcsolódás a célod, válassz egy gyönyörű állólámpát, amely kiegészíti dekorációt. Ezek az állólámpák körülbelül 120 cm magasak, és csak a vállmagasság területét világítják meg, amikor ülsz. Hosszuk miatt tökéletesek az esti olvasáshoz és más olyan feladatokhoz, amelyeket általában ülő helyzetben végzünk. 

Az állólámpa előnyei

A fali vagy mennyezeti lámpa megoldásokkal ellentétben az állólámpák páratlan előnye, hogy nem kell telepíteni őket. Mindössze egy hangulatos sarokra van szükség az esztétikumhoz és egy elektromos csatlakozóra az áramellátáshoz. Teljesen kihagyhatjuk szakember segítségét. Az állólámpák ráadásul sokkal kedvezőbb áron kaphatóak, mint a falra szerelt világítási megoldások. Flexibilis és ráadásul minden helyiségében beüzemelhető - a forgalmas nappalitól a hangulatos olvasósarokig -, így a mobilitás és az elegancia kettős előnyét élvezheted.

Az állólámpák másik nagy előnye, hogy a megnöveli a térérzetet, amely nagyobbítja a szobát. Az állólámpák szemmagasságban is megvilágítják a területet, kiegyensúlyozva a falra szerelt és a mennyezeti lámpák által kínált fényerőt. Ez nemcsak feldobja a szobát, hanem hozzájárul az állólámpa által keltett magasság illúziójához is.

Íme 12 design állólámpa ötletünk 

Design modern Zsiráf Állólámpa

Ez a zsiráfos állólámpa modern, skandináv és vintage otthonokba egyaránt beillik. Mivel nem túl magas, így elsősorban komódon, tálalószekrényen a helye.

állólámpa

Romantikus és barátságos hangulatot teremt.

 

Antikolt Barna Vintage Állólámpa

A vintage stílus kedvelőinek tökéletes választás ez a 128 cm magas lámpa. Kialakítása, vonalvezetése elegánsan ívelt. Egy átlátszó vintage izzó csak fokozza a romantikus hangulatot.

vintage állólámpa

 

Design állólámpa Elefánt Dekorral

Ezt a 164 cm magas állólámpát egy arany színű elefánt díszíti. Dekoratív kiegészítő modern, glamour otthonokba. Igazán hangulatos, ahogy az izzó megvilágítja felülről az elefántot.

 

Design állólámpa Papagáj Dekorral (1)

Két papagájos állólámpa is szerepel kínálatunkban. Az első egy 139 cm magas darab, ahol is egy arany színű papagáj szájában található az izzó foglalat.

Design állólámpa fekete Papagáj Dekorral (2)

Ez a 121 cm magas lámpát egy hatalmas fekete papagáj díszíti. Modern otthonokba ajánljuk.

Modern állólámpa Leveles Dekorral

Ezt a sárgaréz színű 165 cm magas állólámpát leveles dekoráció díszíti, akár a trópusokon is érezheted magad. A lámpába 3 izzó is elhelyezhető.

Marokkói Stílusú Színes design állólámpa

Marokkó mesés hangulatát csempészheted otthonodba ezzel a színes állólámpával, melynek testét drágakőre emlékeztető színes betétek díszítik. Gyönyörű látvány, ahogy a fény megvilágítja a színeket.

 

 

Marokkói csipkés áttetsző állólámpa

Maradva még a marokkói stílusnál, ez az arany színű lámpa, apró csipkés jellegű mintázattal rendelkezik, hangulatos egy komódon, vagy akár a padlón is.

design állólámpa

Áttetsző design állólámpa 

Hasonló hangulatban lehet részed, ha ezt az állólámpát választod, elsősorban modern, glamour enteriőrbe ajánljuk.

 

Modern Állólámpa 4 Foglalattal

Egy kicsit komolyabb vizekre evezve érkezünk el ehhez az industrial, loft enteriőrbe illó lámpához. A medál lámpákba 4 izzó is elhelyezhető.

Industrial Factory Állólámpa

Maradva ennél a stílusnál ez egy 175 cm magas, komoly factory stílusú állólámpa loft és industrial stílusú enteriőrbe tervezve.

 

Modern design állólámpa

Végezetül ezt a modern design állólámpát hoztuk el nektek. Nem hétköznapi megoldás, így nemcsak praktikus  de esztétikus dísze is egy nappalinak.

,

Ilyen széles körű felhasználási lehetőségek és előnyök mellett az állólámpák nagyszerű befektetésnek számítanak mind a lakóterek, mind a kereskedelmi létesítmények számára. Különböző mintákban, anyagban, formákban és méretekben kaphatók, így mindenki számára ideális világítási megoldást jelentenek. Ráadásul imádnivalóan néznek ki!

Akár a helyiség esztétikáját szeretnéd javítani, akár megfizethető világítást szeretnél, nézd meg aktuális design állólámpa kínálatunkat!

Használd keresőnket!

Kosarad