A loft stílus szépsége

A loft stílus szépsége

A loft stílus napjaink egyik legnépszerűbb lakberendezési stílusa. A tágas terek és a szellős elrendezés a szabadság érzését keltik a lakás tulajdonosai számára, ráadásul bárkit garantáltan levesz a lábáról, aki belép a házba. De vajon milyen is a valóságban az indusztriális gyári luxus? Cikkünkben részletesen bemutatjuk a loft lakberendezés legfontosabb elemeit és tulajdonságait.

A loft stílus

Tökéletes helyszínként szolgálhat egy magasabb beltérrel rendelkező, nagyobb alapterületű loft lakás, hiszen itt minden adott a loft stílus kialakításához. Ennél a kombinációnál egyesülnek a gyári elemek, mint a tégla és az acél az olyan természetes anyagokkal, mint a fa és a bőr. Az egyedi hatás kitartóan uralja a lakberendezési trendeket, amit a minimál és a skandináv stílussal karöltve tesz meg. De mitől ennyire menő?

loft stilus

A siker titka

A letisztultságot és a funkcionalitást tükröző hangulat a bútorokban és a kiegészítőkben egyaránt megtalálható. A loft stílust többek között az alábbi tulajdonságok jellemzik:

  • tágas terek
  • maszkulin darabok
  • könnyedén átalakítható bútorok
  • minőségi kiegészítők

Egy palacktartós boros üveg szekrény vintage mintákkal például tökéletesen passzol egy loft konyhába. Választhatunk továbbá motorbiciklis bortartót, rusztikus fenyőfa tálalószekrényt és persze fém biciklis konzolasztalt is fekete fa asztallappal kiegészítve. Kiegészítőként pedig jöhet egy nagyméretű fogaskerekes falióra vagy pedig egy vasúti falióra fekete színben.

A loft főbb stílusjegyei

A szabadon futó csőrendszerek és a betonoszlopok egyaránt jelen vannak a loft legfőbb stílusjegyei között. Ne csodálkozzunk, ha rozsdamentes acélból készült hűtőt, króm kiegészítőket, vagy éppen ipari hatást keltő elemeket ajánlanak a számunkra. Sok esetben még az olyan intim helyszínek is szem előtt vannak, mint például a fürdőszoba, a végeredmény ugyanis legtöbbször egy egybefüggő és állandó tér.

1.      stílusjegy: Átalakítható bútorok használata

A multifunkcionális tárgyak elengedhetetlenek egy loft lakásba. Előny vagy hátrány, de itt a vendégek még a hálószobára is azonnal rálátnak, így nem árt, ha mindig rendet tartunk. Kellemetlen lehet egy váratlan rokoni látogatás, közben pedig fut az egész konyha és még az ágyat sem vetettük be. A megoldás nem más, mint az átalakítható bútorok használata. Jöhet például egy kocka darab, így az ágyból egy pillanat alatt készíthetünk egy lábtartóval ellátott kanapét.

loft stilus

2.      stílusjegy: Maszkulin elemek

Az indusztriális kiegészítők anyagválasztékukat tekintve masszív erőt sugároznak, éppen ezét hajlamosak maszkulin hatást kelteni az otthonunkban. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem lenne meg benne a nőiesség, főleg, ha sikerül pár vintage elemet is becsempészni a modern bútorok mellé. A tömörfából gyártott tárgyak csak rásegítenek a férfias hatásra, ám mindezt pár színes textíliával ellensúlyozni tudjuk.

Összegezve

A loft stílus tehát tökéletes választás egy nagy belmagassággal rendelkező lakásba, ahol a tulajdonos szereti a szabadságot és a tágas tereket. A bútoroknak köszönhetően nem érezzük magunkat bezárva, nem lesz túlzsúfolva egyetlen helyiség sem. Mindenképpen érdemes pár kiegészítővel is feldobni a helyiséget. Választhatunk például vasúti faliórát vagy egy indusztriális szürke mennyezeti lámpát is.

Használd keresőnket!

Kosarad